We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

De Situatie EP

by Aarde aan Daan

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €6 EUR  or more

     

1.
2.
Hejira 03:38
3.
4.
5.
Al Mijn Geld 05:26
6.
De Situatie 03:27

about

Sinds Aarde aan Daans deelname aan de halve finale van Humo’s Rock Rally 2020 vloog de band de muzikale stratosfeer in. Net als voor kandidaten Meskerem Mees en Kids With Buns volgde er voor Aarde aan Daan na de Rock Rally ook samenwerking met een label (Small Art Records), een bookings agency (Busker Agency), radio airplay in België en Nederland en veel shows: o.a. als support van Tourist LeMC, Froukje en een tour met WIES. In februari 2022 is het tijd voor Aarde aan Daans debuut EP.De Amsterdammer Daan Hafkamp trok voor de liefde naar Antwerpen. De liefde liep stuk maar een nieuwe wereld ging open. Een wereld vol nieuwe taalsubtiliteiten en experimentele en eigenzinnige popmuziek. België werd Daans nieuwe thuis. Hij studeerde Theater-, Film- & Literatuurwetenschappen, begon songs te schrijven, verfde zijn haar blond en kroonde zichzelf tot Nederbelg.Ondertussen studeerden Helena Mayorga Paredes (gitaar), Robbe Van Ael (drums) en Hanne Vandekerkchove (bas) muziek aan het KASK Conservatorium in Gent. In de zomer van 2019 besloot Helena last minute om een ticket te zoeken voor Pukkelpop. Terwijl verderop in Antwerpen Daan juist besloot zijn ticket te verkopen om naar Italië af te reizen. Daan kreeg 40 mails binnen, één van die mails kwam van de hem-toen-nog-onbekende Helena. Als hij zijn ticket aan één van de 39 andere bieders had verkocht waren de twee nooit in contact gekomen. Maar zo ging het niet. Daan en Helena dronken koffie, klikten, en voor ze het wisten zaten ze met Hanne en Robbe in het repetitiehok voor de pre-selectie van Humo’s Rock Rally. Champagne ging open en Aarde aan Daan werd omgesmeed tot band.

Op De Situatie EP verrijkt de band zijn kenmerkende dagdroompop met een groovende indiesound die in combinatie met Daans teksten authentiek is in ons taalgebied. Invloeden van indiepop, hiphop, psychedelia, funk, en western filmmuziek vormen een Aarde aan Daan kleurenpalet dat resulteerde in de eerste singles van de EP: Goed en Onderuit (Waarom Doe Ik Het). Daarin croont Daan beeldend en speels over thematiek van aantrekking, verlangen, destructie en mystiek.

De eigenzinnige singles resulteerden in Belgische airplay bij Radio 1, Radio 2 & Studio Brussel en in Nederland bij 3FM Alternative & Kink Indie. Met de derde single Je Verliest Jezelf toonde Aarde aan Daan ook zijn introspectievere, poëtischere en dromerigere kant.

Zo bevat De Situatie EP 6 nummers die zich uitstrekken van melancholisch & ingetogen tot euforisch & vitaal. Het geheel biedt een kleurrijke reis door de binnenwereld van Daan, vol met geluid- en filmsamples van inspiraties zoals A Streetcar Named Desire (Met James Dean), Burden of Dreams (over Werner Herzog), Le Conseguenze Dell’ Amore (Sorrentino) en Paris Hilton (“That’s hot.”)

De muziek creëert zowel op grote festivalpodia als in intieme popzalen een sfeer die onmiskenbaar Aarde aan Daan is. Neem je proteïne pillen en zet je helm op. De Situatie EP is Aarde aan Daans eerste missie in het wonderlijke universum van de Belgisch-Nederlandse muziek.

credits

released February 25, 2022

license

all rights reserved

tags

about

Small Art Records Ghent, Belgium

contact / help

Contact Small Art Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Report this album or account

If you like De Situatie EP, you may also like: